FeelGood

Kućni red

Trstenik Pušćanski

Prije svega jedno veliko hvala od srca

FeelGood kuća za odmor obiteljski je smještaj i prvenstveno naša vikendica za odmor i obiteljska druženja. Zato želimo da se osjećate kao u vlastitoj kući. Ona predstavlja petnaestogodišnji trud stvaranja, mnogo sjećanja i uspomena naših stalnih gostiju, prijatelja i nas samih. Važno nam je da osiguramo siguran boravak za gosta prije, gosta sada i gosta sutra. Hvala Vam na ukazanom povjerenju i nadamo se da ćemo ispuniti Vaša očekivanja, a ispod možete pročitati što se očekuje od Vas prilikom boravka.

Kućni red služi za uređenje odnosa između Iznajmljivača i Gosta. 

Početkom korištenja smještaja gost izričito izjavljuje da je upoznat s kućnim redom i da pristaje na obaveze i uvjete koje su njime uređene.. Sve reklamacije uzimaju se u obzir samo ako su prijavljene za vrijeme boravka, naknadne reklamacije neće se uvažiti. Ukoliko gost ne prihvaća ove odredbe obavezan je napustiti smještaj. Ovaj kućni red sastavljen je u skladu s općim uzancama i općim standardima u turizmu. FeelGood garantira da će uložiti maksimalan trud i razumijevanje na sve nastale probleme, a sve sporove koji se neće moći riješiti s domaćinom bit će riješeni intervencijom policije ili suda u Zagrebu

Ukoliko nije drugačije navedeno, vrijeme dolaska je uvijek između 16 i 20 sati, a vrijeme odlaska iz kuće za odmor je uvijek najkasnije do 10 sati. Kuća za odmor FeelGood nema recepciju i stoga, iako je unutar navedenih ograničenja, gost je dužan najmanje 24 sata ranije najaviti vrijeme svog dolaska i odlaska. Cijenimo Vaše i naše vrijeme, uvažavamo nepredvidivost prometnih zbivanja, čekanja na graničnim prijelazima i vremenskim nepogodama te Vas iznimno molimo da sva kašnjenja pravovremeno javite domaćinu. U slučaju kašnjenja dulje od sat vremena bez javljanja domaćinu on nije dužan dulje čekati i smatrat će se da ste dolazak odgodili za sljedeći dan. Rani dolazak (od 13 sati) i kasni dolazak (do 24 sata) moguć je uz jednokratnu naknadu 70€.

Za kreiranje ponude potrebno je dostaviti ime i prezime na koje će glasiti rezervacija, e-mail adresu, kontakt broj telefona i željeni termin boravka. Na Vaš e-mail zaprimit ćete neobvezujuću ponudu za boravak. Ponuda je važeća 3 dana od izdavanja i ne vrijedi kao rezervacija. Rezervacija postaje važeća uplatom najmanje pola od iznosa na ponudi. Ostatak je potrebno podmiriti do dolaska na račun IBAN: HR4023900013102421834. Molimo Vas da uzmete u obzir procesuiranje bankovne transakcije te da ona mora biti vidljiva na našem računu. Ako plaćate neposredno prije dolaska, preporučamo da ponesete potvrdu o uplati.

Trošak najma istaknut je na ponudi kreiranoj od domaćina. Troškove najma smještaja plaćate na bankovni račun domaćina naznačen na ponudi ili osobno prilikom dolaska. Trošak režija, prijave gostiju i plaćanje svih pristojbi je uključen u cijenu najma te se dodatno ne naplaćuje.

Domaćin će vam pružiti pomoć i dati željene informacije tijekom Vašeg boravka. Domaćin nije obavezan niti odgovoran za organiziranje slobodnog vremena i animaciju gosta. 

Uvjeti primopredaje ključeva i početka boravka su u potpunosti podmireni troškovi boravka, uplaćen polog (samo za proslave) i predočeni osobni dokumenti. 

Ključeve će Vam predati domaćin prilikom dolaska u smještajnu jedinicu. Gost je dužan ključeve čuvati i onemogućiti pristup ključevima trećim osobama. U slučaju gubitka ključeva naplatit će se troškovi servisa za brave.

Kako bismo mogli prijaviti boravak, po dolasku u smještajnu jedinicu gosti trebaju predočiti osobne dokumente za sve osobe (putovnice ili osobne iskaznice) i voucher ukoliko je dolazak preko agencije. Dokumente ne zadržavamo. Nakon prijave gostiju domaćin će dostaviti potvrde o boravku i izdati račun. Gost odgovara za prijavljene osobe u objektu, u slučaju davanja neistinitih informacija ili uskraćenja informacija boravak će biti prekinut, a odgovornost će snositi osoba na koju glasi rezervacija.

U cijenu su uključeni ručnici, posteljina, kuhinjske krpe, toaletni papir, higijenske potrepštine (hotelska kozmetika), sredstva za čišćenje i pranje posuđa. Gostima koji ostaju više od 7 dana osigurat će se čista posteljina svakih 7 dana koju gosti sami mijenjaju. Svaki gost na raspolaganju ima jedan srednji i veliki ručnik koji se nalaze u kupaonici. Upotrijebljeni ručnici ostavljaju se u smještajnom objektu kako bi ih domaćin mogao dati na pranje.

U vrijeme korištenja kuće za odmor dužni ste održavati higijenu i čistoću, te odlagati kućni otpad na određeno mjesto u kući (u kupaonici i u kuhinji). Gost je dužan voditi brigu o odgovornom gospodarenju otpadom u skladu sa lokalnim smjernicama. Miješani komunalni otpad potrebno je odložiti u crnu kantu, plastiku u žutu kantu, papir u plave vrećice, a bio otpad u kompostaru. Kante se nalaze pokraj parkinga, a kompostara lijevo od puta prema šumi. 

Molimo goste da čuvaju okoliš, da čuvaju iznajmljenu smještajnu jedinicu i odnose se obzirno prema namještaju i opremi u interijeru i eksterijeru kuće.

Domaćin u pravilu neće bez najave i dopuštenja ili u odsutnosti gosta ulaziti u iznajmljenu kuću za odmor, niti dirati i koristiti osobnu imovinu gosta. Domaćin može ući u objekt bez prisutnosti gosta u slučajevima kada ima opravdanu sumnju da objektu ili imovini gosta prijeti opasnost te kada opravdano sumnja na kršenje pravila kućnog reda. O svom ulasku vlasnik je dužan izvijestiti goste. U slučaju opravdane sumnje domaćina da je bila napravljena šteta i kada opravdano sumnja na kršenje pravila kućnog reda, gosti su obavezni omogućiti mu ulazak u smještajnu jedinicu radi provjere.

Prilikom dolaska domaćin će se pobrinuti da je bazen čist i voda kemijski ispravna. Bazen zahtijeva održavanje te će domaćin, u pravilu, svaka dva do četiri dana pristupiti čišćenju bazena i ispitivanju kvalitete vode. To se dogovara prilikom dolaska gosta u smještajnu jedinicu i obično traje do 30 minuta. Gost će imati na raspolaganju mrežicu za skupljanje kukaca i lišća za vrijeme cijelog boravka. U slučaju duljih rezervacija (tjedan dana i više) domaćin će, u dogovoru s gostom, doći pokositi travnjak.

Bazen je dubine 150cm. Molimo da bazen koristite odgovorno i da su u svakome trenutku prisutne barem dvije odrasle osobe u neposrednom prostoru bazena. Odgovornim ponašanjem smanjit ćete rizik od utapanja. Posebno pazite na malu i maloljetnu djecu. Ne ostavljajte ih bez nadzora. Prostor oko bazena može postati sklizak prilikom korištenja. Strogo je zabranjeno skakanje u bazen s gornje terase i rezultira prekidom boravka. Razine pH i klora su kontrolirani od strane dipl.ing.kem.teh. Osobe sa preosjetljivošću trebaju se konzultirati sa svojim dermatologom. Za najbolje iskustvo korištenja bazena molimo da koristite tuš pokraj bazena prije i poslije korištenja. Tuširanjem prije korištenja smanjit ćete aktivaciju klora u bazenu, dok tuširanjem poslije kupanja isprat ćete preostalu bazensku vodu sa tijela. Molimo da na vanjskom tušu ne koristite šampone i gelove za tuširanje jer mogu dospijeti u bazensku vodu i okoliš. Dovoljno je isprati tijelo prije i poslije kupanja. Bazen posjeduje rasvjetu koja je upaljena od 21 do 24 sata. Eventualno produljenje ili gašenje bazenske rasvjete moguće je u dogovoru s domaćinom bez naknade. 

Gost je dužan voditi brigu o svojim stvarima i dragocjenostima ostavljenim u smještajnoj jedinici. Domaćin ne odgovara za njihov eventualni gubitak ili nestanak. Domaćin će učiniti sve u njegovoj mogućnosti da istu zaštiti i upozori gosta o mogućim opasnostima. Također, molimo Vas da ne ostavljate vrijedne stvari u automobilima.

Članovi naše obitelji su i naših pet pasa, od pet do 50 kilograma stoga je FeelGood oduvijek bio i ostat će pet-friendly zona. Želimo svakom gostu ponuditi maksimum higijene i čistoće te se unaprijed ispričavamo ako ćete moguće pronaći dlaku koja nam je promaknula. Stoga Vas molimo da se prilikom boravaka s ljubimcima u našoj kući pridržavate određenih pravila. Dozvoljen je boravak za najviše dva kućna ljubimca. Dodatne ljubimce potrebno je nadoplatiti 30€ po noćenju za svakog dodatnog ljubimca. U prostoru terase nalaze se zdjelica za hranu i vodu. Zabranjeno je kupanje kućnih ljubimaca u bazenu jer može narušiti kvalitetu vode za kupanje i uzrokovati probleme na radu pumpe i filtra. Zabranjeno je ostavljanje kućnih ljubimaca bez nadzora u objektu, čak i ako su naučeni na ostanak sami u kući. Zabranjeno je obavljanje nužde na travnjaku, nuždu je moguće obaviti u šumi neposredno uz kuću ili u šetnji krajolikom uz obavezno skupljanje izmeta. Zabranjen je boravak kućnih ljubimaca na krevetima i sjedećim garniturama. Iako su kućni ljubimci dozvoljeni u unutarnjim prostorijama kuće, gost je dužan u očistiti interijer od dlaka. U slučaju vidne prisutnosti dlaka prilikom odlaska, može se naplatiti naknada u visini do 100€.

U kuću nije dopušteno unositi oružje, lako zapaljive i eksplozivne tvari i tvari s jakim ili neugodnim mirisom. Nadalje, u kuću nije dozvoljeno unositi električna trošila za koja niste dobili suglasnost domaćina. Utrošak električne energije koji je u cijeni smještaja ne predviđa neuobičajene dodatne aparate na struju, te će se za svako trošilo pronađeno u stanu naplatiti dodatni troškovi električne energije razmjerni potrošnji, bez obzira jesu li upotrebljavani ili ne. Ovo se pravilo ne odnosi na električna trošila za osobnu njegu.

Molimo Vas da brinete o okolišu i energetskoj učinkovitosti stoga Vas molimo da zatvorite prozore dok klima radi. Kada izlazite vani, molimo Vas da isključite sva električna trošila, da zatvorite slavine, prozore i zaključate vrata. Nije dozvoljeno ostavljanje upaljenih uređaja u kući dok ne boravite u njoj. Neodgovorno ponašanje i nepoštivanje kućnog reda može rezultirati prekidom boravka i dodatnom naplatom. Svjetlo (fenjer) iznad bazena automatski je upaljeno po noći.

Gost je upoznat i suglasan da se na objektu nalazi jedna kamera za video nadzor usmjerena prema parkingu u svrhu zaštite automobila i imovine.  Voditelj obrade podaka je FeelGood kuća za odmor, Sofije Jelačić I. odvojak 6, Trstenik Pušćanski koji obrađuje podatke sukladno GDPR odredbama. Gost ima pravo zatražiti isključenje video nadzora za vrijeme boravka. Isključenjem video nadzora gubi se mogućnost utvrđivanja stvarnih okolnosti u slučaju provale, krađe ili oštećenja vozila.

Za vrijeme boravka primjenjuju se zakoni Republike Hrvatske, a posebno vezano na buku i javni red i mir. Iako je smještajna jedinica u neposrednoj blizini šume gosti odgovaraju za svoje ponašanje i buku koju stvaraju. Za vrijeme noćnog odmora, u vremenu od 22 do 08 sati, buka nije poželjna u objektu i neposrednoj okućnici odnosno na terasi, dvorištu i vrtu, zbog smetanja susjedima.

Kršenje kućnog reda (galama, nered, buka), daju za pravo domaćinu da Vam uskrati boravak na Vašu štetu.

Osim što se apelira na primjereno ponašanje odraslih, molimo pripazite i na ponašanje djece prilikom igre, primjerice lupanje vratima.

U prostoru kuće zadržano je što više netretiranih prirodnih materijala. Kako bismo našim gostima osigurali što ugodniji boravak u kući nije dozvoljeno pušenje. Na prisutan miris dima cigarete u prostorijama smještajne jedinice naplatit će se jednokratna naknada u iznosu 300€. Pušači mogu koristiti prostor na terasi uz upotrebu pepeljara. Strogo je zabranjeno je bacanje opušaka izvan pepeljare, posebno u okoliš jer predstavlja velik rizik od požara. Imajte na umu da je zbog konfiguracije (brdovitog) terena dodatno otežano gašenje požara, da time dovodite u opasnost ljudski život, cjelokupnu imovinu i šumsku bioraznolikost. Imajte na umu da požar može nastupiti iznenada i dugo nakon odbacivanja opuška. Na prisutnost opušaka izvan pepeljare naplatit će se jednokratna naknada u iznosu 200€.

Nije dozvoljeno loženje vatre izvan za to određenih mjesta. Vatra se može ložiti u kaminu dnevnog boravka, u vanjskom roštilju i u fire pit-u. Provjerite da je vatra ugašena prilikom napuštanja kuće i ne ostavljajte ložišta bez nadzora. Pepeo molimo da ne ubacujete u kantu za smeće već ostavite u ložištu. Iz sigurnosnih razloga molimo na krajnji oprez prilikom paljenja dekorativnih svjeća. Uzmite u obzir moguće opasnosti te ne ostavljajte otvoreni plamen ili tinjajuće gorive tvari bez nadzora.

Šteta podrazumijeva svako namjerno ili nenamjerno prekomjerno trošenje, uništavanje i/ili promjenu svojstava imovine u kući i njenom okolišu. Primjerice normalno prljanje tepiha mrvicama i prašinom ne predstavlja štetu, dok blatan tepih ili tepih proliven tekućinom predstavlja štetu. Gost prima na znanje da će nadoknada štete uključivati, osim samog predmeta, utrošeno vrijeme i rad potreban za zamjenu i nabavu, gorivo, oportunitetni trošak i drugi potreban rad i materijal. Primjerice kod učinjene štete na lusteru, uz samu cijenu novog lustera, bit će naplaćena usluga demontaže starog, montaže novog, vremena i goriva utrošenog na nabavu novog i oportunitetni trošak za iznajmljivanje kuće bez lustera gostima nakon Vas. Gost prima na znanje da neke štete, iako prijavljene, neće biti naplaćene ovisno o postupanju gosta i prirodi štete. Primjerice prijavljena razbijena čaša na keramičkim pločicama čije je ostatke stakla gost detaljno pokupio i obrisao prolivenu tekućinu sa keramičkih pločica neće biti naplaćena. S druge strane, razbijena čaša u bazenu predstavlja ozbiljan problem za zdravlje ljudi i opasnost za opremu bazena i bit će naplaćena sa svim potrebnim radovima za dovođenje bazena u prvobitno stanje (pražnjenje bazena, detaljno čišćenje, punjenje bazena, ponovno tretiranje vode i dr.). Iznajmljivač će se uvijek truditi, u njemu mogućoj mjeri, smanjiti troškove u korist gosta, u namjeri odgovornog poslovanja, dobre suradnje i FeelGood iskustva boravka.

Zar stvarno? 

Svako posjedovanje i konzumiranje droga i drugih, zakonom zabranjenih sredstava, strogo je zabranjeno i rezultira prijavom policiji, prekidom boravka i oduzimanjem pologa ili dodatnom naplatom ako polog nije ostavljen.

Gost ima pravo prekinuti boravak bez povratka uplaćenih sredstava.

U slučaju prekida boravka zbog povrede pravila kućnog reda gostu će biti naplaćen cjelokupni iznos rezerviranog razdoblja, bez obzira na kraći boravak.

želimo ti feelgood dan